Ventilation är det billigaste och mest energieffektiva sättet att kyla byggnader. Ventilation fungerar bäst när den kombineras med olika metoder för att undvika överhettning i ditt hem. I vissa fall är naturlig ventilation tillräcklig för kylning, även om den oftast behöver kompletteras med spot ventilation, takfläktar och fönsterfläktar.

Ventilation är ineffektiv i varma, fuktiga klimat där temperatursvängningar mellan dag och natt är små (inte i Malmö alltså). I dessa klimat, kommer naturlig ventilation av vinden bidra till att minska din användning av luftkonditionering. Emellertid är en alternativ metod att täta på vinden och göra den till en del av det luftkonditionerade utrymmet i huset, sätta isoleringen på insidan av taket i stället för på golvet i vinden. Förseglade vindar är mer genomförbar i nya hem konstruktion, men kan eftermonteras på ett befintligt hus.

Undvik värmeuppbyggnad
Håll värmen utanför, undvik värmerelaterade aktiviteter och använder spot ventilation. detta  kan hjälpa till att hålla ditt hem svalt under varma dagar.
För att undvika överhettning i ditt hem, planera framåt. Om du byter ditt tak, använd ett ljust material för att hjälpa det reflektera värme. Isolera ditt hus för rekommenderade nivåer för att hålla värmen, och överväg att använda en strålande barriär.
Under varma dagar, när utomhustemperaturen är högre än temperaturen inne i ditt hus, täta alla fönster och ytterdörrar. Installera även markiser eller andra behandlingar för fönster.

Matlagning kan vara en stor källa till värme i ett hem. Under varma dagar, undvik att använda ugnen; laga mat på spisen, eller ännu bättre, använd endast en mikrovågsugn. För spishäll eller tillagning, använd spot ventilation av ugnens huva för att ta bort värmen från huset. Utomhus grillning är ett bra sätt att undvika matlagning inomhus, och naturligtvis gå ut och äta eller beställ hem.

Bad, tvätt tvätt och andra aktiviteter kan också pumpa värme i ditt hem. När du duschar eller tar ett bad, använd spot ventilation av en badrum fläkt för att avlägsna värme och fuktighet från ditt hem. Din tvättstuga kan också dra nytta av ventilation. Om du använder en elektrisk torktumlare, vara säker på att det ventileras till utsidan. Om du bor i ett äldre hem med en sump som tvättavlopp se till att tömma sumpen efter att ha kört några laster i varmt vatten (eller ännu bättre, undvika att använda varmvatten för din tvätt).

Slutligen, undvika aktiviteter som genererar en hel del värme, såsom att köra en dator, brännande av öppen eld, köra en diskmaskin, och med hjälp av varma enheter som strykjärn eller hårtork. Även stereoapparater och tv kommer att lägga lite värme till ditt hem.

Naturlig ventilation – mycket vanligt i Malmö
I Malmö, är naturlig ventilation och svala vindar tillräckligt för att hålla hem svala.

Takfläktar, fönsterfläktar, och andra cirkulerande fläktar.
Fläktar som cirkulerar luften i ditt hem kan förbättra din komfort nivå. Fönster fans använda relativt lite el och ge tillräcklig kylning för bostäder i många delar av landet.

För mer information om ventilation i malmö eller för mer information om du letar efter ny ventilation i malmö, klicka här. 

Har du problem med byggfukt, byggdamm fuktskada samt fuktskydd som hjälper mot detta, eller vattenskada? Dessa är väldigt vanliga problem vid ett pågående bygge eller även färdiga faciliteter. En branschkategori som går hand i hand med den stora frågan om ventilation i Stockholm.

Anledning till detta är för att speciellt i Stockholmsområdet både Stockholm med omnejd samt centralt har upplevt att en kreativt samarbete mellan olika företag verksamma inom divers olika hantverksgrupper såsom, en ventilation ett företag som sysslar med byggfukt samt byggdamm som i många fall går ihop med vattenskada. Renovering av olika typer objekt såsom badrummet eller köket brukar även vid dessa tycker av jobb kunna att komma i tals. Detta är förvisso något som är extra vanligt i Stockholm. Även behovet av att dränera har ökat markant.

Du kanske har fått in en mängd byggfukt under en renovering eller ett nybygge som behöver elimineras för att inte riskera vattenskador eller mögelskador. Byggvärme är lösningen på problemen.

Att på ett grundligt sätt få bort fukten minimerar risken för framtida skador.

Är arbetsplatsen eller bostaden full med byggdamm efter ombyggnationer och ni behöver få rent igen, så kommer Byggvärme att få rent på nolltid.

Med att ha installerat rengörande filter på aggregaten har de flesta företag utrustning det som krävs för att få rent på djupet!

Det finns Byggvärmeföretag inom franchisekoncept som arbetar från söder ända till norr i vårt avlånga land, med mer än 20 företag och en omsättning på drygt 100 miljoner svenska kronor.

De främsta kännetecken är mångåriga kompetens och erfarenhet inom området samt besiktningsverksamheten de bedriver.

Vi vill påstå att de flesta seriösa företag kan allt och lite till om byggvärme och avfuktning!

Låt inte byggfukt och byggdamm sätta käppar i hjulen!
maskinparkhar är den mest flexibla i hela Sveriges när det kommer till temporär värme och betongtorkning, oavsett byggnaden i frågas storlek.

Det finns flera företag som besitter som sagt många år av erfarenhet av byggvärme vilket med tider har resulterat i att de utvecklat det mest effektiva arbetssättet som är en kombination av uppvärmning och avfuktning.

Ingen okontrollerad uppvärmning! Detta hindar kondens från att dröja sig kvar och sprida sig och lämna ytterligare skador.

Ingen energikrävande ventilation behövs för att slutföra arbetet.

Med otroliga sorptionsavfuktare blir torkningsprocessen total. de har även energisnåla och flexibla mobila gas- och oljedrivna panncentraler och undercentraler. deras Airco maskiner är drivna på hetvatten och el vilket underlättar planerandet av bygget abnormt. För att alltid uppnå en så ren och hälsosam arbetsmiljö som möjligt är deras utrustning försedd med aggregat. Dessa suger åt sig allt byggdamm så att inget lämnas kvar på platsen.

Byggvärme avlägsnar byggfukten snabbt och effektivt för att inte tala om hur kostnadseffektivt arbetssättet är. De vill inte att det ska kosta en förmögenhet för att bli av med eventuell byggfukt. OBM ger dig kompletta lösningar för dina fuktproblem!

Byggfukten måste elimineras!

Om det skulle vara så att fukten inte torkas ut ordentligt kan det hända att husets värmeisoleringsförmåga att försämras och i sin tur bidrar det till att bland annat energikostnaderna blir högre. Några problem som bevisligen dyker upp om man inte tar hand om problemet i tid är att byggnaden drabbas av mögelskador , emissioner och missfärgningar. Byggfukt är en sjukdom som ska motarbetes, och det kan man bara göra med rätt metoder! Byggvärme!

I behov av utrustning?

Ofta är det så att man har råkat få in byggfukt i en facilitet och riskerar fuktskada eller att man har råkat få massvis med byggdam in i lokalerna, men väljer att sköta sin byggvärme och avfuktningen på egen hand! Är så fallet med din fuktskada, byggfukt, byggdam eller generellt byggvärme så är du välkommen in till OBM Byggvärme för att hyra utrustning för byggfukt och vattenskador!

OBM står tillhandahåller både uthyrning och försäljning av all form av utrustning du behöver för att ta hand om vattenskador på egen hand. väljer att göra jobbet utan proffshjälp så finns OBM alltid där för att rådfråga! de kan verkligen allt om byggdamm, vattenskador och byggvärme!

För mer information om Byggvärme