Har du precis tagit steget och flyttat till en stor villa? Eller har du och familjen kanske äntligen skaffat det där efterlängtade sommartorpet? Då kanske du är i behov av en värmepump! I Stockholm finns det många företag som sysslar med allt som rör värmepumpar och bergvärme. Att installera bergvärme behöver absolut inte vara krångligt eller en allt för tung ekonomisk utgift. Faktum är att alla typer av värmepumpar oftast blir en ekonomisk fördel i längden eftersom att dina värmekostnader sänks samtidigt som värdet på din bostad höjs? Att investera i en fastighetsvärmepump är dessutom inte bara ett ekonomiskt smart val, det är dessutom mycket miljövänligt och lättskött. Eftersom en värmepump drivs av exempelvis bergvärme så nyttjar du naturens egna resurser och förbrukar dem på ett sätt som är snällt mot miljön genom att installera en bergvärmepump.
Helt enkelt en klockren investering på alla sätt och vis! En annan sak som går hand i hand med detta miljötänk är arbete inom solceller samt solenergi. Det finns ett flertal olika Solcellspaket  att välja bland.

Läs mer om: värmepumpar i stockholm.se eller Värmepump Stockholm

Sängar Stockholm

Ramar Stockholm

Inramning Stockholm

Brottmålsadvokat

Varför välja bergvärme som sin fastighetsvärme?
Det finns en rad anledningar varför du som är bosatt i Stockholm ska installera bergvärme! Nedan listar vi några fördelar med att installera en bergvärmepump som fastighetsvärme.

Bergvärmepumpen är oberoende av väderlek

Vi bor i ett land med varierande klimat som dessutom kan bjuda på ett riktigt ruskigt och kallt väder under höst- och vinterhalvåret. Genom att installera en värmepump som drivs av värme ifrån berggrunden kommer du aldrig behöva påverkas av minusgrader, hällregn eller årets första snö! Inte när det gäller fastighetsvärme i alla fall… Berggrunden har en förmåga att kapsla in solens varma strålar och den värmen rubbas inte trots den yttre väderlek som kan härja i Stockholm och resten av landet. Installera en bergvärmepump och du kommer ha en jämn temperatur året runt!

Högre årsvärmefaktor jämfört med andra pumpar på marknaden

Att installera bergvärme är också ett klokt val eftersom denna typ av värmepump har en högre årsvärmefaktor än andra värmepumpar som vi ser idag. Detta är även den främsta anledningen till att bergvärme är så pass ekonomiskt fördelaktigt. Den procentuella besparingen på lång sikt är helt enkelt överlägset bäst jämfört med andra värmepumpar!

Glöm höga driftkostnader och massa slit!
Genom att låta en kunnig inom fastighetsvärme i Stockholm installera en bergvärmepump kan du både lägga din tid och dina pengar på någonting roligare! En bergvärmepump sköter mer eller mindre sig själv och utöver detta så börjar du spara in pengar på uppvärmning sekunden du låtit dig installera bergvärme!

Bostaden ökar i värde
Som vi tidigare nämnt så är det alltid lönsamt i längden att installera bergvärme. Detta på grund av att denna typ av fastighetsvärme betalar av sig själv inom loppet av 10 år! Kombinationen av en lägre energiförbrukning och ett stigande bostadsvärde gör att de pengar du lagt på bergvärme betalas tillbaka till dig.
För vem passar bergvärme?
Det finns en uppsjö av olika typer av värmepumpar för ändamålet fastighetsvärme. Men att installera bergvärme behöver däremot inte passa eller ens vara en möjlighet för alla.
Här nedan listar vi några faktorer som kan vara bra att ta hänsyn till om du går i tankarna att investera i en bergvärmepump.

Vilken bergart har du under din bostad?
Var ditt hus är beläget kan komma att påverka om du kan installera bergvärme eller inte. Som bosatt i Stockholm har du fördelen att nästan alltid kunna använda just bergvärme som din fastighetsvärme eftersom bergarten som Stockholm ligger på leder värme tillräckligt bra. Det finns däremot undantag. Både Öland, Gotland och Skåne vilar på en berggrund av en sedimentär bergart och därför kan det bli aningen omständigt att installera bergvärme här. Men det går! Det kan dock krävas ett djupare borrhål vilket i sin tur leder till en större kostnad och utöver detta är även ledningsförmågan av värme aningen sämre än på andra platser i Sverige. Av denna anledning väljer många att använda sig av en annan typ av värmepump på dessa platser.

Vilket klimat befinner du dig i?

Sverige är ett mycket avlångt land och av den anledningen varierar klimatet rejält beroende på vart i landet du är bosatt. Vill du därför installera en värmepump som drivs av bergvärme är det en fördel om du är bosatt i de södra delarna av landet. Detta eftersom temperaturen i berggrunden varierar med upp emot 10 grader landet över och det krävs mycket mer energi för att kunna värma upp en bostad där det är som kallast. Bor du i exempelvis Stockholm kan bergvärme vara en god idé medan bergvärme i norr kan komma att kräva ett mycket djupare borrhål vilket också blir en högre kostnad.

Har du det utrymme som krävs?
I vissa fall behöver man upprätta två stycken borrhål vid installation av en bergvärmepump i Stockholm. Om så är fallet behöver det finnas tillräckligt med utrymme för denna handling. Minst 20 meters mellanrum är nödvändigt för att de två olika borrhålen ska fungera fullt ut. Även om du som privatperson kanske har utrymme så kanske du är bosatt nära ett företag eller en granne som redan har ett borrhåll sedan innan. I detta fall kan det bli för tätt inpå att upprätta ett borrhål till. Det kan även finnas förhinder i marken som gör att du inte kan borra på önskat ställe.

Vänd dig till din expert på värmepumpar i Stockholm för mer information och råd om du går i tankarna på att investera i en fastighetsvärmepump! Något som är viktigt att tänka på är att kontinuerligt genomföra såkallade radonsaneringar samt radonmätning eller radonbesiktning. Av den fastighet eller villa ni tänker upprätthålla dessa typer av uppmärvningsmetoder.

När det kommer till radonmätingar så är det viktigt att man vänder sig till kommunen för de jobbar med ett flertal företag som har en stabil verksamhet inom radonmätningens alla ramar. Se ett exempel där två kommuner, Strömstad kommun samt Gävle kommun går i god för detta företag som förstår sig på radonmätning i hus.

Med andra ord misstänker du att du har radon i huset så tveka inte för att kontakt med kommunerna för att säkerställa radonmätningen i ditt hus.

Läs mer om Bergvärme Stockholm!

En sak som hör alla ovanstående branscher är politik. Här finner du en guide ifall du undrar vad ska jag rösta på 

det är väldigt viktigt att du får svar på din eventuella frågeställning ”vad ska jag rösta på” 

Man brukar säga lite skämtsamt men ändå med en viss seriositet att ifall man inte röstar när det vankas riksdagsval så har man inte rätt att klaga på hur samhället ser ut.